Търсят да назначат специалисти за социални услуги във Враца

Търсят да назначат специалисти за социални услуги във Враца Община Враца търси да назначи специалисти за работа с деца и семейства със социални и здравни проблеми, научи BulNews.bg. Местната управа обяви конкурс за длъжностите логопед и социален работник по проект СТИМУЛ за ранно детско развитие.
За първата свободна длъжност се търси кандидат с висше образование в специалност "Логопедия", "Специална педагогика" или други в сходна сфера. Предимство е опитът в работата с деца с проблеми в общуването, както и компютърна грамотност. Избраният кандидат ще бъде назначени на 4-часов работен ден. Той ще трябва да проучва и анализира индивидуалните потребности на децата и родителите от целевите групи, да изследва говорното развитие на всяко дете, да разработва и прилага подходящи планове за логопедични намеси и дейности за развитие на комуникационните умения на децата. Освен това логопедът трябва да консултира родителите относно говорното развитие на децата им, включително чрез работа на терен и в домовете им.
За нуждите на проекта се търси и социален работник. Той ще се труди на пълен работен ден и трябва да притежава висше образование в сферата на хуманитарните науки. Отново за голямо предимство ще се счита опитът в предоставяне на социални услуги. Бъдещият социален работник ще трябва да идентифицира индивидуалните потребности на потребителите на услугата, да ги консултира и да подпомага работата им със съответния специалист. Освен това от него се иска да извършва посещение в домовете на потребителите за индивидуални консултации и др.
Предстои да бъде сформирана експертна комисия, която да оцени постъпилите кандидатури. Подборът ще премине на 2 етапа - по документи и с интервю. При събеседването кандидатът ще трябва да убеди комисията, че притежава не само умения и знания, а и реална нагласа за работа с деца с увреждания.
Документи за участие в конкурса кандидатите могат да подават до 9 август включително от 9 до 16 ч. на третия етаж в сградата на община Враца.
01.08.2017, 15:19 часа
2513 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha