Броят на мигрантите в Германия достигна нови върхове

Броят на мигрантите в Германия достигна нови върхове Броят на хората с имигрантски произход в Германия през 2016 г. се е увеличил с 8.5% до рекордно равнище – 18.6 млн. души. Това се дължи основно на повишения брой бежанци, пристигнали в страната, коментират от германската Федералната статистическа служба, цитирани от Reuters.
Малко над една пета от населението (22.5%) са били първо или второ поколение имигранти с поне един родител, роден без германско гражданство. Данните идват преди изборите в Германия през септември. „Германска социалдемократическа партия” на Мартин Шулц предизвиква настоящия канцлер Ангела Меркел именно с предупреждение, че не трябва да се повтаря 2015 г., когато тя отвори границите за стотици хиляди мигранти.
Около 2.3 млн. души в Германия имат семейни връзки с Близкия Изток, което в сравнение с 2011 г. представлява повишение с почти 51%. 740 хил. души пък имат африкански корени – повишение с 46% от 2011 г. По-голямата част от мигрантското население обаче е имало връзки с други европейски страни.
Германия през 2015 и 2016 г. прие повече от един милион имигранти, много от които бягат от война и бедност в Близкия Изток и Африка. Решението на Меркел да отвори границите на страната си първоначално засегна негативно популярността ѝ и даде тласък на анти-имигрантски настроената  партия „Алтернатива за Германия”. След това обаче нейната партия „Християндемократически съюз” възстанови популярността си.
01.08.2017, 16:39 часа
528 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha