Борисов и Заев почетоха в Скопие 114-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Борисов и Заев почетоха в Скопие 114-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас" в Скопие по повод 114-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, предава „Фокус".
„Има светло бъдеще за нашата Република Македония и има бъдеще за всеки в нашата хубавата земя. Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Република Македония, което води до качествен живот", каза премиерът на Р Македония Зоран Заев по време на церемонията. По думите му е чут заветът на Гоце Делчев и Македония и България са си подали ръце и създали път за развитие. Именно за развитието са необходими доброволно подадени ръце на граждани и народи, които се подкрепят работят заедно.
„Нашата цел е членството в ЕС и НАТО. Вярвам, че Р Македония прави необходимото. Подадохме ръка и извън границата на Македония и има отговор - подадена ръка. Ние сме заедно със съседите и приятелите си, официалните представители на Р България", коментира Заев. „Премиерът Бойко Борисов, правителството и парламента на България показват истинска отговорност към общите ни цели, затова днес заедно отправяме посланието. Регионът е подготвен да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на гражданите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство", добави той.
На церемонията от българска страна присъстват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, енергийният министър Теменужка Петкова, транспортният министър Ивайло Московски, посланикът ни в Скопие Иван Петков, депутатът в Европейския парламент Андрей Ковачев и др.
Засилени са мерките за сигурност в района на църквата.
02.08.2017, 10:32 часа
1127 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha