Общинари, спите ли? Вижте къде играят децата на Враца /потресаващи снимки/

Общинари, спите ли? Вижте къде играят децата на Враца /потресаващи снимки/ Лятната ваканция на децата тече с пълна сила. За врачанчета обаче това не носи особена радост, тъй като те няма къде да играят...
Проверка на BulNews.bg установи, че голяма част от детските площадки в града са в потресаващо състояние. Обстановката е подходяща по-скоро за декор на филм на ужасите, отколкото за място за весели игри. Изгнили пейки, потрошени люлки, катерушки пред разпад - така изглеждат кътовете за малчуганите в град – областен център на европейска държава!
Площадките са окъпани с боклуци и са потънали в бурна растителност. Голяма част от съоръженията са неизползваеми, тъй като са разрушени от вандали или от времето. Пейки за отдих почти изцяло липсват, а там, където ги има, са почти без дъски. В пясъчниците има всичко друго, но не и пясък, а опитите на хората, живеещи наблизо, да поправят с подръчни средства съоръженията още повече са влошили ситуацията.
Освен, че представляват ужасяваща гледка, детските площадки крият и множество опасности за живота и здравето на малчуганите. От скованите с дъски пързалки може лесно да се падне, на люлките ги няма обезопасителните вериги, а катерушките са с липсващи стъпала.
Вбесени родители са подели кампания в социалните мрежи, в която настояват за приятна и безопасна среда за своите деца. Те споделят снимки на площадки в различни части на Враца, на които показват шокиращото състояние на съоръженията. Те призовават от общината да вземат мерки и да се погрижат за децата на Враца. Като по чудо исканията им са чути от местната управа. От официалната страница на община Враца анонимен чиновник се включи с отговор на коментарите на вбесените граждани. Неизвестният човек зад клавиатурата обеща служители на БКС да се погрижат за площадките… до 15 септември. Когато ваканцията свършва и децата трябва да залягат над учебниците в лошото време, а не да играят навън…
Така че надежда има! Малчуганите ще имат място за игра… ама друг път! 
04.08.2017, 08:51 часа
3547 1
Коментари

Манол

04.08.2017, 11:35 часа
Няма с,исъл, по-дибре се евакуирайте при нас в EU.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha