Корнелия Нинова: Опасявам се, че Борисов излъга, че са се разбрали с президента

Корнелия Нинова: Опасявам се, че Борисов излъга, че са се разбрали с президента Лидерът на БСП Корнелия Нинова изказа съмнение, че президентът е съгласен с премиера парламентът, а не президентството да назначават ръководителя на новото антикорупзвено. Според Бойко Борисов двамата са постигнали разбирателство по въпроса.
"Дълбоко се опасявам, че двамата не са се разбрали и че премиерът излъга", каза Нинова по повод твърдението на Бойко Борисов, че двамата с Румен Радев са се договорили новият антикорупционен орган да бъде избран без участието на президента.
"Не говоря от името на президента, изказвам опасения, очакваме неговото мнение. Опасявам, се ,че излъга, не говоря от името на Румен Радев. Попитайте го, смята ли президентската институция да излъчваа председател на това звено", добави соцлидерката. Самата тя намекна, че становището на третатна в задочния спор ще чуем в най-скоро време.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се е срещнала вчера с президента Румчен Радев и с главния прокурор Сотир Цацаров, пред които е изтъкнала несъгласието си с начина, по който се формира антикорупционното звено. Тя е имала срещи и с шефа на ВАС Георги Колев, и с Ралица Негенцова от Висшия адвокатски съвет, а Лозан Панов вече бил заминал в отпуска, поради което на него писмено ще изпрати становището на БСП за антикорупционния орган. Писмено ще го получат и от Съюза на съдиите.
Целта на срещите е социалистите да чуят от професионалната гилдия мнението им къде и как да бъде ситуиран и формиран антикорупционният орган, като са се договорили за срещи в парламента между 21 август и 10 септември. След това соцлидерката не изключи да поиска да се види по темата и с премиера Борисов, и с правосъдната министърка Цачева.
Вероятно на втори етап може и това да се случи, но сега искаме професионалните становища да чуем, обясни Нинова. Лидерът на БСП допълни, че има налице два проекта за новото звено и след консултациите с магистратите няма лошо в това да седнат  с ГЕРБ, да обсъдят двете предложения и да вземат най-доброто от тях.
04.08.2017, 14:01 часа
1446 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha