Дами, ето как да забавите стареенето

Дами, ето как да забавите стареенето Невъзможно е да изглеждате млади цял живот, но все пак можете да забавите времето, чиито следи се виждат на лицето. Не позволявайте на тези 11 грешки, които правите ежедневно, да направят така, че да изглеждате по-възрастни. Ето ги и тях:
Да не сте твърде слаби  
Големият недостиг на мастни натрупвания на лицето Ви, ще Ви направи да изглеждате по-стари, бледи и без живот.
Престанете да триете очите си 
Триенето, търкането и честото докосване на очите причиняват подпухналост и тъмни кръгове около тях.
Спете следобед  
Кожата има тази способност да се възстановява през нощта. Следобедната дрямка винаги влияе страхотно и върху мозъка и върху кожата на лицето.
Не спете само на една страна  
Сънят на страна може да Ви е удобен, но и вреди на кожата Ви. Притискайки лицето към възглавницата осем часа през нощта, често причинявате бръчки.
Не ползвайте кремове против бръчки  
На пазара има много продукти със съставки против стареене, но те обикновено не са представени в достатъчна процент в крема или млякото за почистване лице. Следователно, тези кремове могат да се отразят негативно на лицето Ви, защото нямат необходимата концентрация. 
Избягвайте стреса  
Кортизол, главният хормон на стреса, разрушава колагена, което пък води до бледа кожа, бръчки и причинява възпаление.
Не разчитайте на козметиката за слънце  
Въпреки че има козметика, които предпазват от вредните ултравиолетови лъчи, те не блокират лъчите, когато се сблъскат с кожата. UV лъчите предизвикват тъмни петна по лицето и увеличават порите.
Не се фокусирайте само върху бръчките  
Бръчките не са единственото доказателство, че кожата остарява. Ако имате, не означава, че кожата Ви е стара или че сте започнали да остарявате. Тъмните петна по лицето и пигментацията са още един знак за това каква е Вашата кожа.
Не пренебрегвайте шията и ръцете  
Шията и ръцете много рядко получават необходимата грижа и внимание. В едно изследване, в което са участвали жени от различни възрасти, се оказало, че тези, които имат бръчки и тъмни петна по ръцете си, са по-стари от тези, които имат бръчки по лицето.
Не забравяйте слънчевите очила  
Повторно движения като смях, мижене и намръщеност влияят дългосрочно на лицето. Излагането на слънце унищожава колагена на кожата около очите. Не използвайте сапун   Сапунът често съдържат тежки препарати, които много лошо влияят на кожата. Сухата кожа е непривлекателна и груба и на нея лесно се забелязват бръчките и всички нейни недостатъци.
 
05.08.2017, 15:12 часа
975 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha