Баскетболен турнир за деца се проведе в Ново село

Баскетболен турнир за деца се проведе в Ново село Турнирът започна в 14.00  часа, вместо в 9.00 сутринта. В него взеха участие деца от 10 до 16 години. По-напредналите се включиха в състезанието 3Х3 като изградиха осем отбора, а по-малките опитаха късмета си в играта "Файтон"- стрелба в кош. Съдиите бяха опитни баскетболни състезатели - настоящи или от миналото - Георги Войчев, Михаил Комитски и Адриана Балтанова. Турнирът бе протоколиран безпристрастно от Паскал Пасков.
"Тази година сме избрали 8 или 10 капитана, които да теглят останалите участници и да сформират отборите. За първите трима има медали, имаме и торта с баскетболна тематика за почерпка. На приятелски начала организираме турнира, полага и общината, и доста хора от селото и местни бизнесмени", обясни Илиян Илиев- Матаулин.
Не е тайна, че част от състезателите тренират баскетбол или друг спорт в различни градове на страната. Някои от тях се записват след участие в новоселското баскетболно лято, а  други гостуват в Ново село заради турнира.
"От 5 години тренирам баскетбол, поканиха ме на турнира и бях заинтригуван. Баскетболът не е само спортна надпревара за победа, той изгражда от теб добър, дисциплиниран човек", каза малкият състезател Александър Воденичаров. 
Най-малкият участник в баскетболното лято е 10-годишният Емил Боянов. Но имаше и  по-малки, които желаеха да се включат. Както и по-големи, които смятаха, че възрастовата граница трябва да бъде 18 години.  Похвално е, че бяха допуснати и деца със специални образователни потребности като Ицо, който пожела
"Пожелавам на участниците да са живи и здрави, а отборите да печелят и да имат много усмивки"
Наградите за състезанието 3Х3 са медали, а за играта "Файтон" -  баскетболна топка. 
За всички участници бе осигурена минерална вода и торта от собствениците на двете караванки на Централния плаж в Ново село. /БНР
13.08.2017, 17:56 часа
936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha