Станислав Марков: Отказвам се да организирам повече мотокрос

Станислав Марков: Отказвам се да организирам повече мотокрос При рекордно ниска посещаемост и рекордно малък брой състезатели премина мотокросът, който се проведе в Кула за 8-ма поредна година. Само трима бяха малките състезатели, при любителите представителите бяха 8. Лошото време също изигра роля за цялостната картина на спортното събитие. Дъжд, кал и малобройна публика, това съпътства спортната изява в Кула. Още впечатления от организаторът Станислав Марков:
"За осма година, това ни е най-слабото участие и посещаемост. За наше най-голямо съжаление, времето не беше много подходящо за гледане, и за каране. Цяла нощ валя и днес до обяд-също. Забавихме се с откриването, много малко публика имаше. Много малко участници ни посетиха. Лошата организация, ниските награди, отдалечеността и лошото време изиграха роля. Малкото участници все пак решиха да направят на всяка цена шоу за публиката. Първите маншове бяха пред провал, до такава степен беше дълбока калта, след това леко изсъхна теренът от вятъра и се получиха едни добри втори маншове. Но, имаше много малко участници, само три деца. Този спорт запада, това е представителна извадка на спорта като цяло в една бедна икономически държава, която изобщо няма регламентирана правилна политика в тази насока" 
Защо организаторът на мотокроса в Кула Станислав Марков заяви, че се отказва повече да организира подобен род прояви и защо изобщо, е разочарован от Северозапада и от реалността в родната ни страна:
"Аз взех своето решение това да ми е последния ангажимент за този регион, слагам хикса и повече не искам да правя мотокрос тук. За мен това е кауза, която не си заслужава. Мотокрос в бедна икономически държава, с хора, които мислят за всичко друго, но не и за спорт и култура, няма как да стане. След като не инвестираме в младите, в спорта, в културата, няма какво да се чудим, че Терминал 2 е пълен. Аз също ще замина!", категоричен е Станислав Марков.
13.08.2017, 18:50 часа
1205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha