Кърваво дерби! Орлин Димитров осъди Калин Каменов, ще му иска много пари

Кърваво дерби! Орлин Димитров осъди Калин Каменов, ще му иска много пари Шефът на регионалната здравна инспекция във Враца Орлин Димитров осъди кмета Калин Каменов, научи информационна агенция BulNews.bg.
Окончателното решение е на магистратите от Върховния административен съд. Делото е било заведено от Димитров през април миналата година, когато със своя заповед кметът Калин Каменов го е съкратил от длъжността "Главен експерт здравеопазване“ в местната администрация.
От документите по делото става ясно, че по нареждане на кмета от 20 април миналата година е утвърдено ново щатно разписание. Решението за това пък е съгласувано и одобрено малко преди това от местните сенатори, след което Димитров останал без работа.
Съдът обаче установил, че заповедта на Каменов е с допуснати съществени нарушения на административно производствените правила и нарушение на материалния закон. От документите става ясно, че има разминаване в броя на длъжностите, утвърдени в разписанието със заповед на кмета на община Враца. Това става в частта за дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“, където са утвърдени 5 щатни бройки, а всъщност били предвидени 6 щатни бройки в отдела.
Според решението на съда не са установени и основните две предпоставки за прекратяване на служебното правоотношение - че заеманата от служителя длъжност като нормативно определена позиция и система от функции, задължения и изисквания, не съществува или ако длъжността е запазена, да е намален броят на служителите, ангажирани с нейното изпълнение. Проверка на магистратите показва, че в новото разписание такова е налице промяна в длъжността, която е заемал Орлин Димитров - от „Главен експерт здравеопазване“ на „Гл.експерт училищно и детско здравеопазване“. Оказва се и че повече от половината задължения на Димитров, описани в длъжностната му характеристика, се изпълняват от лицата, заемащи длъжностите: старши експерт здравеопазване и социални дейности и началник-отдел.
След извършената проверка съдът е приел, че промяната в наименованието на една длъжност не води до извод за реално съкращаване на длъжността, след като е установено, че са запазени нейните функции, задължения и изисквания, утвърдени с длъжностната характеристика. Освен това при извършване на съкращението не е постигната реално оптимизация на работния процес и не е извършен подбор.
С решението си магистратите са осъдили община Враца да заплати направените разноски по делото в размер на 500 лева, които представляват адвокатско възнаграждение. Решението е окончателно. Очаква се Орлин Димитров да заведе иск за много пари срещу Калин Каменов.
14.08.2017, 10:12 часа
10980 13
Коментари

4140

14.08.2017, 15:33 часа
Какво дерби? Лъв срещу мишка.

Аз

14.08.2017, 14:05 часа
Браво докторе!!! Не е зле да се направи една проверка колко задължения се дублират в длъжностните характеристики на хора от един отдел или дирекция! Хубаво би било и да се сравнят заплатките на новоназначените с тези на хората с доста опит!!!!!!

Дакева - секретар

14.08.2017, 12:14 часа
Не обвинявайте кмета. Много е интелигентен. Той имаше списък, от който не познаваше никого.

Д.Савчев

14.08.2017, 12:10 часа
Врачани,и от вас нищо не става!Вече трябваше всички да сте излезли на бунт и да сте отстранили от длъжност това недоразумение.

цено

14.08.2017, 11:26 часа
кокорчо нищо нестава от теб бегай от къде си дошъл

тъжен врачанин

14.08.2017, 11:24 часа
Кмет мижитурка на призрачен град....

кореняшка среща

14.08.2017, 11:13 часа
Това не е игра за пари и журналисти не я разбират. Това е игра за име. Достойно!

мед. сестра

14.08.2017, 11:08 часа
Невероятен е! Той се върна, за да остане! Винаги е бил професионалист от най-висока класа! Такива като него трябва да имат пожизнени договори с унаследяване!

ГЕРБ

14.08.2017, 11:00 часа
Защо ги ручахме жабетата, като и това става,за Каменов конкретно питам ?!

пич

14.08.2017, 10:49 часа
Доктора е джентълмен. Парите не са важни. Това е за гордост и чест, които кмета няма и никога няма да има.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha