Заради Цанков камък: И Нинова дава Борисов на съд

Заради Цанков камък: И Нинова дава Борисов на съд Лидерката на БСП Корнелия Нинова дава на съд премиера Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ заради това, че обвързват името й с корупционни практики около проекта "Цанков камък".
Водачката на социалистите се обърна към Темида ден след като депутати от ГЕРБ сезираха главния прокурор с искане за проверка на "Цанков камък". Повод станаха съобщения, че съоръжението се руши и разходите по него са много повече от приходите.
Преди дни от ГЕРБ напомниха и че проектът е реализиран от Тройната коалиция, когато енергиен министър бе Румен Овчаров, а Корнелия Нинова негов заместник.
"В последните дни министър-председателят Борисов и депутати от ГЕРБ, в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа", обяви Нинова в своя позиция от днес.
Тя допълни, че проектът е стартирал по време на правителството на Симеон Сакскобургготски и тя няма никакво отношение към него.
За да защити името си, шефката на червените също се обръща към правосъдието. Тя съобщи, че депозира писмо до главния прокурор, в което го пита дали името й фигурира по какъвто и да е повод в резултатите от извършените досега разследвания и проверки на проекта "Цанков камък".
"Завеждам дела на всички, които в последните дни обвързваха името ми с този проект и правеха внушения, че съм корумпирана - така, както на 23.05.2017 г. заведох дело на лицето Бойко Методиев Борисов за твърдението му, че съм била член на СДС и за това, че ме нарече "г-жа Лъжа". Както той, така и всички, които сега ме обвързват с проекта "Цанков камък", ще отговарят в съда, където ще трябва да доказват несъществуващи факти", казва още Нинова в позицията си.
В нея тя съобщава и че изпраща писмо до посланика на Австрия в България. "Моля го той да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен", пише лидерката на социалистите.
Според нея Борисов въвлича Австрия в корупционен скандал. Тя припомня, че проектът "Цанков камък" е в изпълнение на договор между България и Австрия, която участва във финансирането. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски фирми: " Аlpine", "Vatech hydro" и "Verbundplan".
15.08.2017, 12:09 часа
948 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha