Разкарват по съда баба на преклонна възраст заради убийството на сина й

Разкарват по съда баба на преклонна възраст заради убийството на сина й Поредното дело за убийство на пътя влезе в Окръжния съд под тепетата. Подсъдим по него е 24-годишният готвач от Пловдив Борислав Солаков. Той е обвинен в това, че на 5 ноември миналата година на улица „Първа“ в село Маноле е нарушил правилата за движение по пътищата - превишил максималната разрешена скорост с 20 км/час и по непредпазливост блъснал с БМВ-то си и човек, който починал вследствие на удара.
Солаков пристигна на първото заседание по делото видимо притеснен. В съдебната зала той беше придружен от свои близки и приятели. Защитата му беше поета от адвокат Мартин Николов. Присъстваха още и роднините на загиналия Илиев -вдовицата Атанаска Илиева, двете му дъщери и майка му Неда Иванова. Те поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители - молба, която съдът уважи.
Окръжните съдии определиха съкратено съдебно следствие, което означава, че няма да се провеждат разпити на свидетелите и вещите лица, с изключение на инспектор Красимир Енев. Той е извършил първоначалния разпит на обвиняемия Солаков непосредствено след инцидента.
Тъй като полицаят не бил призован на това заседание, делото беше отменено за 4 октомври. 79-годишната баба Неда призна, че се чувства смазана от цялото разкарване. Въпреки това трудноподвижната жена трябваше да става от стола, всеки път щом разговаряше със съдиите, а сега ще трябва да бие път до Пловдив още веднъж, за да присъства на следващото заседание.
15.08.2017, 14:26 часа
974 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha