​Стотици вярващи посетиха Черепишкия манастир за Голяма Богородица

​Стотици вярващи посетиха Черепишкия манастир за Голяма Богородица Стотици вярващи от цялата страна посетиха днес Черепишкия манастир за да почетат Успението на Пресветата Божия Майка - Голяма Богородица. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си.
В навечерието на големия християнски празник Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий оглави Опело на Пресвета Богородица за празника на светата обител, а днес оглави Архиерейската света Литургия в храма.
Сред миряните, дошли да почетат празника, бе и кметът на община Мездра инж. Генади Събков. Той отбеляза, че в ден като днешния трябва да бъдем преди всичко смирени и по-добри.
„Трябва да се обърнем към доброто първо в себе си, след това да потърсим доброто в другите, за да станем по-човечни и да разберем, че сме за кратко на този свят. Трябва да осъзнаем, че имаме възможност да бъдем по-добри и към себе си, и към околните.
Нека да не правим на другите това, което не искаме да направят на нас. Нека се обърнем с усмивка и позитивизъм към приятелите и съседите си, към всички, които срещаме. Сигурен съм, че така животът ни ще стане по-смислен и по-добър“, каза инж. Събков.
Днес имен ден в община Мездра празнуват 306 лица, носещи името Мария, 5- Маруся, 24- Мара, 1- Мария-Антоанета, 19- Мариан, 36- Мариян, 49- Марио и 4- Мариус.
15.08.2017, 15:36 часа
1210 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha