Здравни инспектори затвориха втора употреба във Враца, два магазина отнесоха солени актове

Здравни инспектори затвориха втора употреба във Враца, два магазина отнесоха солени актове Магазин за дрехи втора употреба във Враца е затворен от здравните власти, научи BulNews.bg.
Засилените проверки от здравните инспектори по магазините втора ръка започнаха в началото на юли и продължават с пълна сила.
Миналия месец здравните власти са установили в магазините втора употреба търговия с употребявани обувки, които са забранени за продажба на територията на страната.
Припомняме, че според наредбата за изисквания към дрехите втора употреба, магазините, в които се предлагат такива, трябва да са проектирани, изградени и устроени, съгласно определени изисквания. Освен това в тези магазини е забранена продажбата на дрехи за деца до едногодишна възраст, лично бельо, бански костюми и детски играчки втора употреба.
Въпреки акциите и издадените предписания некоректните търговци продължават с нелоялните си практики. Така миналата седмица, при изненадваща проверка на инспекторите се стигнало до издаване на предписание за спиране от продажба на един от магазините за употребяваните дрехи в града под Околчица. Причината за мярката била непредставен протокол за дезинфекция на дрехите от страна на собственика на магазина.
През седмицата здравните инспектори са съставили и два акта на подобни магазини в Оряхово. Целта на интензивните проверки е да се спазват разпоредбите в закона за дрехите втора ръка, за да се гарантира здравето и безопасността на хората, които ги купуват.
16.08.2017, 09:06 часа
7986 3
Коментари

маца

16.08.2017, 17:25 часа
Ставрева от там си набавяше облеклото за цялото семеиство

Джемал

16.08.2017, 15:01 часа
Чудя се ако има РЗИ и ХЕИ защо прескачайки от време на време до АГО и Родилно отделение не вземат своевременни мерки за подобряване на хигиената и съответно оборудването там като се започне от леглата та се стигне до боята.....Там е КОЧИНА....

sisi

16.08.2017, 12:24 часа
РЗИ започна да работи. До преди няколко месаца никой не чуваше а тях и всичко беше чисто.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha