Зараза! Врачанин пипна сифилис, друг лепна салмонелоза

Зараза! Врачанин пипна сифилис, друг лепна салмонелоза Случай на заболял от сифилис е бил регистриран от регионалната здравна инспекция във Враца през изминалата седмица. Заразеният е открит във Враца, съобщиха здравните власти. Към момента това е третият случай на инфекциозната болест на територията на областта от началото на годината.
Обикновено сифилисът се предава при полов акт, но заразяването може да стане и по кръвен път, най-често при използване на общи инжекционни инструменти от лица, употребяващи венозни наркотици. Третият механизъм, по който става пренасянето на инфекцията, е от болна майка на плода. Не е ясно по кой от начините се е заразил врачанинът.
За периода от здравната инспекция са регистрирали  пък случай на заразил се със салмонелоза в Мездра.
По един заразно болен с варицела, ентероколит и туберкулоза са регистрирали съответно в селата Зверино село, Пудрия и Оходен.
Регистрираните остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 5 на 10 000 човека, като стойностите са значително под епидемичните. Няма потвърдени случаи на грип, допълват здравните инспектори.
16.08.2017, 08:15 часа
2172 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha