Американският адвокат на Цветан Василев внесе документите по закона ”Магнитски”

Американският адвокат на Цветан Василев внесе документите по закона ”Магнитски” Американският адвокат Джоузеф Огъстин от юридическата компания JWI обяви, че вчера (14 август) е внесъл официално документите на Цветан Василев, с които бившият шеф на КТБ кандидатства за закрила в САЩ по закона ”Магнитски”, съобщи журналистът от телевизия BiT Ралица Василева.
На въпрос на журналистката какво означават тези действия, адвокатът отговорил, че след внасяне на документите предстои Държавният департамент и Министерството на финансите да разгледат събраните доказателства от фирмата JWI. Ако преценят, че те са достоверни, ще направят предложение към президента Доналд Тръмп да санкционира двете личности, които Василев е посочил - Сотир Цацаров и Делян Пеевски.
Джоузеф Огъстин е коментирал и казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че американският юрист е лобист. Защитникът на Цветан Василев посочил, че фирмата му взема малък хонорар от 50 000 долара за основните разноски. Той добавя, че не се заели с делото за пари, а заради убеждението, че правата на банкера изгнаник са нарушени.
В отговор на въпрос за обвиненията срещу Василев и отговорността му за фалита на банката, адвокатът посочва, че са направили много обстойно проучване и са убедени, че клиентът им е невинен, а КТБ е била в добро състояние, което е потвърдено от много западни одитори./Фрог нюз
15.08.2017, 19:36 часа
1045 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha