Криминалисти задържаха двама алоизмамници, вършеели от месеци в Монтана /снимки/

Криминалисти задържаха двама алоизмамници, вършеели от месеци в Монтана /снимки/ Вчера криминалисти са задържали двама участници в телефонни измами. вършеели от няколко месеца в Монтана, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Вчера 72-годишна местна жителка е съобщила, че същия ден около 10.30 часа след предварителна уговорка по телефона е оставила зад табло на газопреносната мрежа на улица "Калето" в града Монтана сумата от 14 000 лева в банкноти с различен номинал, поставени в полиетиленов плик. Жената е заявила, че сумата е поискана от мъж, представил се като служител на полицията, във връзка с оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.
В резултат на получена информация, полицията започнала акция по задържането му. Извършителите на деянието са открити и задържани. Това са 37-годишният П.Р. и 17-годишен, криминално проявени от Вършец.
При извършено последващо претърсване в паркиран до Драматичния театър в града лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от двамата, са намерени и иззети - парична сума в размер на 20 450 лв, 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити.
При извършени обиски в двамата е намерена и иззета парична сума в размер на 1 220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити. Двамата са задържани за срок от 24 часа.
Продължава работата по изясняване на съпричастността им в извършването на телефонни измами през последните 2-3 месеца на територията на града. По случая работи РУ Монтана. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура- Монтана.
16.08.2017, 12:00 часа
3446 1
Коментари

язе

16.08.2017, 16:09 часа
дууу, браво бе милициьо
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha