7 млн. домакинства останаха без ток в Тайван

7 млн. домакинства останаха без ток в Тайван Човешка грешка остави без електричество компании и жилищни сгради, засягайки близо 7 милиона домакинства на остров Тайван в непоносимата жега, предаде Ройтерс.
Министърът на икономиката на Тайван подаде оставка като пое вината за масовото изключване на централното електрозахранване.
Според предварителните данни причина за случилото се е операционна грешка, предизвикала спиране на подаването на сгъстен газ към електроцентралата в специалната община Таоюан в северната част на острова. Това довело до внезапно изключване на всичките шест генератора. След около четири часа аварията е била отстранена и подаването на електроенергия е било възобновено изцяло.
При инцидента без електричество от мрежата останаха около 6,68 милиона семейства в 17 града и окръга. В спасителните служби заваляха десетки обаждания от заседнали в асансьорите хора.
Изключванията не са нарушили работата на аерогарите, железниците, скоростните пътища и най-големите предприятия за производство на полупроводникови платки. Въпреки това отделни линии в някои компании трябваше да спрат работа.
16.08.2017, 13:47 часа
892 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha