Валери Симеонов: Бойко Борисов не може да ме спре

Валери Симеонов: Бойко Борисов не може да ме спре "Нашето управление е в името на законността. Няма как Борисов да спре Валери или Валери да спре Борисов, когато двамата работят в името на законите. Най-вероятно Борисов няма да помогне на протестиращите от Слънчев бряг". Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с проверките в Слънчев бряг.
"Институциите си вършат работата. Този сезон няма нито един затворен плаж, нито едно масово чревно натравяне. По отношение на шума - това е една нова борба. Снощи сигурно пак е имало шум. В манталитета на българина е да нарушава закона. Във почти всяко заведение по морето има по един самозван собственик, който гази правилата", коментира той
"Моето присъствие там е, защото има един рецидивисти, които продължават да вдигат шум. В случая с "Оксижен", бар, който е собственост на една мутра от Пазарджик - Божо Кравата, вече три пъти са взимани аудио уредбите и той продължава да работи. Това заведение дължи над 100 хиляди лева на държавата, а прави оборот по 8 хиляди лева на ден", обясни вицепремиерът.
 "Абсолютно възможно е да се спре шумът в Слънчев бряг. Има четири заведения на брега на морето, които тероризират всички туристи - дори в Свети Влас и Несебър. Те се чувстват недосегаеми, тъй като зад тях седи една култова фигура от ъндърграунда Радо Слънцето", посочи Валери Симеонов. 
"Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши", изтъкна той.  
Според него протестите и призивите за оставката му след Акция "Тишина" са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: "Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона. Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитетът на българина. Има заведения, които са недосегаеми."
Той обясни, че сам е участвал в проверките, защото законът не позволява на институциите да приложат крайни мерки.
"Една от причините за продължаващия шум е Бургаският административен съд, който е отменил затварянето на 80 заведения от 89. Другата, по-голямата причина, е, че през годините институциите не са имали подкрепата на държавата в борбата им с шума. Сигурен съм, че и снощи е са взети уредбите на "Оксижен", категоричен е вицепремиерът.
Той добави, че всеки ден се случва с полицията във връзка с акциите по морето.
"НСИ направи статистика, според която младите туристи в Слънчев бряг са 5%. Останалите 95% искат да си почиват, искат спокойствие. Затова масово се взимат уредби и се затварят заведение. Следващият сезон ще има още по-голяма промяна", обеща Симеонов.
"Ние си гоним туристите с наркотиците, шума, пияните и повръщащи хора по морето. В Африка обобщено получават повече пари от един чужд турист", разкри той.
"Вчера бяхме свидетели на уникално явление в страната - престъпници протестираха срещу закони", каза още вицепремиерът.
17.08.2017, 09:45 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha