Мизия се бунтува! Кметът Виолин Крушовенски разпродава кметство и читалище в две села, горят и 10 общински апартамента

Мизия се бунтува! Кметът Виолин Крушовенски разпродава кметство и читалище в две села, горят и 10 общински апартамента Огромен скандал е избухнал в Мизия, научи информационна агенция BulNews.bg. Кметът на града Виолин Крушовенски е заложил сградите на кметството в Софрониево и тази на читалището в Крушовица, както и 10 общински апартамента. НАП са сложили ръка на запорираната собственост и след като общинската управа не е успяла да покрие задълженията си, тя е предложена на публична продан. На практика съществува реална възможност Софрониево да остане без сградата на кметството си, а съседното село Крушовица да загуби сградата на читалището си и наскоро ремонтирания Клуб на пенсионера. Освен това се продават и 10 общински апартамента в Мизия.
Скандалното е, че до този момент Виолин Крушовенски е крил информация за скандалния залог и едва след обявения търг за сградите обществеността, е научила за това. Не е знаел и общинския съвет. В момента се готви бунт на хората от общината, които искат да спасят ценните имоти. Публикуваме пълния текст от материал в „Мизия инфо“, който осветли порочните действия на кмета на Мизия:
 
„След всичко преживяно в последните години, жителите на община Мизия са изправени пред поредното предизвикателство.За първи път в историята на измъчения град се стига до запориране на общинска собственост и публична продажба на недвижими имоти. Най-големият парадокс, обаче е, че става въпрос за масивната обществена сграда на кметството в село Софрониево и сградата на читалището в село Крушовица. НАП са сложили ръка и на 10 апартамента, които са общинска собственост, както и на скоро ремонтирания Клуб на пенсионера в Крушовица.
Началото на изпълнителното дело е поставено още през 2014, както е видно от документите, които публикуваме. Обявлението пък за продажба чрез търг на въпросните сгради е от 21.06.2017 г.. От тогава до сега градоначалникът Виолин Крушовенски и екипът му кой знае  защо не са информирали за фактическата ситуация нито Общинския съвет, нито ползвателите на сградите в двете села. Първата насрочена дата за търг дори е минала, насрочена е и втора такава през септември, като цената на имотите съответно е намалена.
Въпросите, които изникват са много и все горещи. Първият е що за Община ще е това, щом се продава сградата на светинята в едно населено място - Читалището? Как и къде ще изпълняват функциите си кмета на Софрониево и читалищните дейци в Крушовица, след като останат на улицата и как обикновените хорица ще имат достъп до административни услуги? Изниква и въпросът защо не се използваха тези 10 апартамента след наводнението през 2014, за да се приютят хора след като ги е имало, а се харчиха обществени средства за фургонно селище, в което хората мизерстваха? Как така тази информация беше спестена на местния парламент и какви са мотивите за това? Кому беше нужен евтиния PR, с който платените медии бяха обсипани от Виолин Крушовенски само преди няколко дни – по време на ежегодния празник на града, за просперитет, нови придобивки и звездно развитие? Защо са правени ремонти на сгради при образувано изпълнително дело, след като е била ясна съдбата им – за да си купи някой евтино ремонтиран имот ли? Има и още…, много още…
Какво следва от тук натам никой не знае. Ясно е само, че Мизия удари дъното в края на дванадесетата година от едно управление… Дали ще бъде потърсена отговорност за безпрецедентната срамна ситуация и дали някой ще бъде наказан – и това е под въпрос. Остава само пепелта, с която да се посипят главите бедните избиратели,  ако изобщо я има община Мизия от тук натам…“
17.08.2017, 08:03 часа
9300 1
Коментари

H&L

17.08.2017, 20:29 часа
Както за Крушовенски -може би проверка и за Гложенски.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha