Пътници на „България Ер” чакат 15 часа самолет за Франкфурт

Пътници на „България Ер” чакат 15 часа самолет за Франкфурт Пътуващи с авиокомпания „България Ер” чакат над 15 часа на Летище София, за да излетят за Франкфурт, съобщи БТВ. Полет FB437A е трябвало да тръгне вчера в 18:00 часа, но последната информация от сайта на превозвача е, че машината би трябвало да е потеглила най-рано в 11 днес.
„Никой не дава адекватна информация. Аз съм майка с шестмесечно бебе. Неговата храна свърши, пелените също”, разказва една от пътничките.
В 11:00 трябва да излети и полет FB431 за Париж – с 4 часа закъснение. Единият от двата нощни полета за Варна (FB991A) е бил анулиран.
С двучасово закъснение в 9:33 часа тази сутрин излетя самолетът за Амстердам. Заради забавянето на отиване, ще закъснее и полетът от Франкфурт за София, който се очаква да излети в 13:40 часа.
Авиокомпанията призовава пътниците да се обърнат към обслужващите агенти по летищата за храна и напитки.
Това е пореден проблемен епизод за авиокомпанията през това лято. В началото на юли започна проверка на „България ер” заради огромни закъснения на над 25 полета за Бургас, Варна, Москва и Петербург. От компанията обясниха тогава проблема с повреда в самолет и лошото време в Русия. От авиопревозвача увериха, че ще изплащат обезщетения.
За целта обаче пътниците трябва да подадат жалба до компанията. При закъснение с повече от три часа обезщетението е между 250 и 600 евро в зависимост от разстоянието на полета.
19.08.2017, 12:50 часа
1142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha