Трима задържани за нападение на полицай в Брезник, пострадалите обвиняват ченгетата в насилие

Трима задържани за нападение на полицай в Брезник, пострадалите обвиняват ченгетата в насилие От районната прокуратура в Брезник са внесли обвинителен акт срещу трима души по обвинение в противозаконни действия срещу полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. Срещу един от групата е повдигнат и обвинителен акт за причиняване на телесна повреда на поличейски служител пред брезнишкия бар „Съркъл бар“.
Един от тримата обвиняеми – Димитър Д., Антон М. И Георги Г., обаче качил видео от ареста.
В него се вижда, как авторът на клипчето обявява, че ще го даде на „Господари на ефира“ и твърди, че има полицейска агресия и кръв.
Полицая бута младеж в патрулка. След което посяга към снимащата камера и я удря, съобщава Zapernik.
От Прокуратурата съобщават, че по време на нощна смяна на 29 октомври 2016 година срещу 30 октомври служителите към група „Охранителна полиция“ при РУ на МВР-Брезник изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред на територията на Общината.
Около 01:30 часа на 30 октомври с патрулния автомобил полицейските служители преминали край заведение „Съркъл Бар“. Те забелязали група лица, между които възникнал словесен конфликт. Поради тази причина полицаите отишли при тях и им указали да не вдигат шум.
По време на извършваната от полицаите проверка за установяване самоличността им, тримата обвиняеми демонстрирали арогантно поведение.
Димитър Д. блъснал един от полицаите в гърдите, вследствие на което той паднал. След това обвиняемият започнал да блъска другия служител на реда, да му нанася удари и да дърпа полицейската му униформа.
В конфликта се включили и Георги Г. и Антон М., които се опитали да осуетят задържането на Димитър, като изблъсквали служителите на реда и им нанасяли удари с ръце.
От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че единият от полицаите получил лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на пръст на лявата ръка и кръвонасядания по клепача на едното око.
19.08.2017, 16:54 часа
1540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha