Оскверниха еврейски паметник във Видин

Оскверниха еврейски паметник във Видин Паметникът на благодарността, който се намира се намира непосредствено до централния площад и сградата на общината във Видин, осъмна с надписи "Аллах" и "Палестина", с изображения на полумесец и звезда и стикер с цветовете на знамето на Палестина. 
В регионалната организация на евреите "Шалом" научиха за случилото се от Радио ВИДИН. Стрея Пунчева от организацията изрази възмущението си и припомни, че монументът е открит в знак на благодарност към българския народ, който е спасил своите евреи по време на Втората световна война:
"Просто сме възмутени от това, което е направено. Ние сме останали 5 души. Нищо не сме им направили. Това е неуважение към това, което хората са направили. Това е благодарност от еврейския народ към българския народ, че във Видин специално са били спасени доста по този начин. И не само тук, но и в цяла България. Хората са благодарни за това и са изказали своята благодарност, но явно не всички разбират това нещо."
Членовете на регионалната организация на евреите "Шалом" ще сигнализират за случилото се местната власт и полицията във Видин.
 
20.08.2017, 11:45 часа
1250 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha