Пловдивски банков служител инсценира обир за над 70 бона

Пловдивски банков служител инсценира обир за над 70 бона Служител на фирма, инсценирал обир на 75 000 лв., беше осъден за лъжесвидетелстване 6 години след случката. Твърдял, че спрял колата с парите пред клон на известна банка в Пловдив и в този момент някой опрял нещо твърдо в единия му бъбрек и взел торбата с банкнотите. Присъдата на Пловдивския районен съд е 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок, пише "Марица".
Мъжът се водел управител на фирмата, но де факто работел като инкасо и превозвал оборотните средства до банките. На 14 септември  2011-а трябвало да внесе в клона на Първа инвестиционна банка на бул. "Марица" сумата от 75 000 лв. Когато наближил, спрял колата „Дачиа Логан” до реката и легнал на земята. Наблизо била една метачка от "Чистота", той я извикал и я помолил за помощ, като  обяснил, че е бил ограбен. Жената не била виждала други хора наоколо в последните минути, не забелязала и следи от побой, но все пак извикала охранителя на банката. Пред него шофьорът разказал, че бил нападнат от двама или трима мъже, които го заплашили с пистолети, ударили го и му отнели чантата, в която били парите.
Била извикана полиция и при разпита си мнимият ограбен описал обира при слизането си от дачията така:
"В този момент някой, който преди това не видях, опря нещо твърдо в областта на левия бъбрек. Каза "Стой, пусни торбата!". Аз се обърнах да видя какво става и усетих силен удар в областта на врата, от който ми причерня, а този ми взе торбата с парите. С обръщането си за много кратко време аз успях да видя лице около 170 см, беше с шапка с козирка и качулка, лицето му беше бяло. С периферията на погледа забелязах малка черна кола, но не мога да определя марка и модел. Мисля, че нападателят беше с тази кола".  Записите от охранителните камери на съседните сгради обаче не показали движението нито на хора, нито на коли в предполагаемото време на обира. 
Първоначално било образувано досъдебно производство за изчезването на парите, което през 2015 г. било прекратено, защото сумата била върната. Впоследствие на мъжа било повдигнато обвинение и за лъжесвидетелстване, завършило с условната шестмесечна присъда.
21.08.2017, 10:57 часа
710 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha