Набират българи за работа на Октоберфест, вижте колко е надницата

Набират българи за работа на Октоберфест, вижте колко е надницата Октоберфест, фестивалът в Мюнхен, един от най-масовите в света, примамва с работа с добра надница. 128 лв. на ден очакват българите, решили да поработят за веселбата на другите. 
Съблазнителната обява е публикувана във Facebook групата "Българи в Мюнхен" и предлага временна заетост на нашенците, решили да потърсят късмета си в германския град, пише "Монитор". Работата е временна, само в рамките на фестивала, затова е подходяща най-вече за установили се в Мюнхен и околностите българи, поради което е от 16-и септември до 3-и октомври. Желаещите да спечелят някой лев по време на бирения фест ще работят на две смени от 8 до 16:30 часа или от 16:30 до 1 часа. За всеки отработен час нашенците ще получават по 16 лв. Така за целия период на фестивала ще спечелят 2 304 лв. Facebook групите на сънародниците ни зад граница са особено популярни за търсещите работа в чужбина. "Обявите" идват от вече установили се българи зад граница, които търсят колеги сред сънародниците си. Най-популярният начин за намиране на заетост в чужбина обаче остава европейският портал за работа Eures. В него може да се намери препитание най-вече за работници в сферата на ресторантьорството и строителството. От обявите става ясно, че за месец в германски ресторант сервитьорите изкарват между 3200 и 4000 лв. Кандидатите трябва да имат поне година опит и да владеят немски на средно ниво. За готвачите изискванията са същите, но заплатите са по-високи - от 3600 до 5000 лв. в зависимост от ранга на ресторанта.
Работната седмица продължава 40 часа, като в повечето случаи се работи и през уикендите. В сферата на строителството най-голям недостиг има за ел.техници и заварчици. Над 20 са заявените в Eures свободни позиции за ел. техници в Германия, като възнаграждението започва от 1800 и достига 2200 лв. Същата заплата се предлага и на водопроводчици, арматуристи и заварчици. На второ място в търсенето на работници от чужбина чрез европейския портал е Чехия.
Там фирмите прибягват до "внос" на международни шофьори, на които предлагат между 1500 и 3000 лв. Във Великобритания продължават да се търсят основно болногледачи срещу 17 лева на час. 
23.08.2017, 09:34 часа
1770 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha