Претенции! Луда самоубийца поиска да излезе от психото във Враца

Претенции! Луда самоубийца поиска да излезе от психото във Враца Луда врачанка, искала да се самоубие, се жали пред съда, че не желае да се лекува в психото, научи информационна агенция BulNews.bg.
Делото по жалбата на А.Г.П. се гледа преди дни в окръжния съд във Враца. От документите по процеса става ясно, че жената е настанена за задължително лечение за срок от един месец. Тя била приета по спешност в психото, конвоирана от полицаи, след като близките й подали сигнал за тежкото й състояние. Било направено и постановление на районната прокуратура за агресивното й поведение, както и за управляване на МПС без да спазва правилата за движение и изказване на самоубийствени намерения.
На жената е направена и съдебно-психиатрична експертиза с която се установило, че от десет години е със заболяване „биполярно афективно разстройство“. Тя често била неспокойна, агресивна, със симптоми за мания и не е критична към състоянието си. Докато лекарите от центъра за психично здраве наблюдавали жената установили, че представлява опасност за себе си, за близките си и за околните, както и че се нуждае от провеждането на задължително лечение в стационарна форма.
Пред магистратите жената заявила, че няма психично заболяване. Тя се държала агресивно и неадекватно по време на експертните оценки. Врачанката била спряла предписаната й поддържаща терапия, което от своя страна довело до рецидивиране на заболяването и до влошаване на състоянието й.
Въпреки молбата магистратите постановили, че психично неуравновесената жена трябва да продължи да се лекува. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
31.08.2017, 08:15 часа
2190 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha