Делегация от Главна инспекция по труда посети Норвегия

Делегация от Главна инспекция по труда посети Норвегия В периода 28-31 август делегация от български експерти посети Норвегия във връзка с подписания договор за безвъзмездна финансова помощ между Главна инспекция по труда и Централното координационно звено към Министерски съвет за изпълнението на проект „България и Норвегия: Партньорство за достоен труд“, финансиран от Фонда за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.
ИА ГИТ, в качеството й на бенефициент, изпълнява съвместно с Норвежката инспекция по труда проекта, чиято основна цел е укрепване и нaсърчаване на двустранните взаимоотношения и сътрудничество между двете Инспекции по труда чрез разработване на общи политики и създаване на план за действие за повишаване на информираността по отношение на достойния труд.
Посещението бе във връзка с изпълнението на дейност, по която е заложено организирането на семинар за обмен на инспекционни практики. Българската делегация се запозна с опита на Норвежката инспекция по труда при планиране на техните инспекционни дейности и докладване на резултатите от осъществените проверки. По време на двудневния семинар експертите от Норвегия споделиха, че сред основните им цели за 2017 г. са намаляването на свързаните с работата престъпления и предотвратяването на негативните ефекти върху здравето на работниците при изпълнението на служебните им задължения.
От страна на Норвегия, на семинара присъстваха Trude Vollheim – директор на Инспекцията по труда на Норвегия, Morten Bakke – държавен секретар от Министерство на труда и социалните въпроси и представители на Инспекцията им по труда. От българска страна на семинара присъства 6-членна делегация, ръководена от главния секретар на ИА ГИТ Георги Милчин.
05.09.2017, 09:25 часа
663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha