Видинско село излезе на протест срещу тировете

Видинско село излезе на протест срещу тировете На протест излязоха вчера жителите на димовското село Скомля. Те са недоволни от засиления трафик на тежкотоварни автомобили през тяхното село и че не се взимат никакви мерки за неговото облекчаване. Хората се събраха заради последния случай от почивните дни, когато тир е влязъл в двора на една от къщите, но за щастие няма пострадали при инцидента. 
"Хората се бяха събрали там, на катастрофата, дето беше станала предишната вечер. Имаше катастрофа, стълб счупен в двора на една къща беше паднал. И хората се бяха събрали да протестират против трафика, против неспазването на знаците. С голяма скорост се движат тия тирове тук", обясни кметският наместник на селото Румен Тодоров.
Парите за ремонтите на пътната отсечка вече са преведени и работата трябва да започне в най- скоро време - такива уверения е получил кметският наместник на Скомля от управляващите и пътната агенция.
"Имаме уверението от Пътното, че тези дни, получени са пари, ще започнат да се разширява пътят, ще се слагат нови знаци, ако е необходимо. Слага се една маркировка, която се казва "шумяща", за да се намали скоростта на движението, да се предупредят водачите от по- рано. Това ще стане в най- скоро време, предполагам, че другата седмица ще започнат, защото това е още от май месец. Има писма, писани до пътната агенцията, както и до областния управител и Областно пътно управление. На 1 септември са получени парите. Хората казаха, че в близките дни, в най- кратки срокове, трябва да се изпълни това, защото трябва да се направи. Вчера говорихме и с кмета на общината, и с председателя на Общинския съвет и те казаха, както и от Пътно управление ни увериха, че най- скоро, в близките дни ще започнат да се правят тези неща, които са необходими", обясни Тодоров.
05.09.2017, 15:23 часа
1142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha