Младежи във Видин демонстрираха как се оказва първа помощ на пострадали

Младежи във Видин демонстрираха как се оказва първа помощ на пострадали По повод Световния ден на първата помощ Български младежки Червен кръст – Видин проведе демонстрация в Крайдунавски парк – Видин. В рамките на два часа червенокръстците проведоха демонстрацията на три модула – леки, тежки травми и реанимация. За Ден на Първата помощ е определена втората събота на месец септември, каза Момчил Петров, главен специалист „младежка дейност“ в БЧК-Видин. Денят се чества като европейски от 2000-та година, а от 2003 година се отбелязва като Световен.
„Денят е посветен на доброволците, които оказват първа долекарска помощ, защото това са хората, които са първи на мястото на произшествието. Те спасяват човешки животи.“
Виктор Алексиев е сред младежите доброволци, които участваха в демонстрациите и според него първата помощ е важна за спасяване на пострадали при инциденти.
„Представяме обездвижваща превръзка на счупена подбедрица. Тя се прави с одеяло, което обгръща крака, за да го обездвижи. С четири триъгълни кърпи обездвижваме ставите, за да не се мърдат и да не се причинява излишна болка на пострадалия“, каза той.
До сега Виктор не е изпадал в ситуация, в която се налага да оказва наистина първа помощ, но е убеден, че ако се наложи действително да помага, ще се справи.
08.09.2017, 16:24 часа
1359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha