Атанас Атанасов: Бойко Борисов трябва да падне, за да преборим корупцията

Атанас Атанасов: Бойко Борисов трябва да падне, за да преборим корупцията Бойко Борисов трябва да слезе от власт, за да може да започне борба с корупцията. Той е лицето на олигархията във властта, заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов пред "Нова телевизия" по повод антикорупционните проекти на ГЕРБ и БСП.
"Докато Борисов е начело на властта, ще имаме една имитация. Това една фасадна власт. Най-точната дума е имитация. Управляващите знаят, че най-сериозната вътрешнополитическа заплаха е неразследваната корупция. Те знаят това и предлагат тези неща. Но нищо няма да направят", убеден е лидерът на ДСБ.
Според него, Борисов е много добър имитатор. "Шегувал съм се, че ако Борисов беше кандидатствал в НАТФИЗ, щеше да има голям успех", заяви Атанасов. Попитан, че все пак и ДСБ като част от Реформаторския блок са били част от управлението и то до много скоро, Атанасов заяви: "И ние бяхме жертва на тази маневра, която беше извършена 2013 - 2014 година от българската олигархия. Когато Борисов подаде оставка и загуби изборите, а година по-късно се върна отново, като влезе в ортаклък с една част от тези, които участваха в неговото смъкване", каза още лидерът на ДСБ.
Според Атанасов, президентът Румен Радев няма капацитет да води борба с корупцията, а БСП се опитва да се възползва от неговия рейтинг. "Радев е едва ли не олицетворение на чистата сила, която ще се бори с копрупцията. Той обаче няма никакъв ресурс да направи това. Защото без колебание той подписа указ за назначаването на две изключително спорни фигури - Младен Маринов за главен секретар на МВР, и на шефа на ДАТО Цветан Китов", уточни той. В проекта на БСП се предвижда именно Радев да назначава председателят на новия орган за борба с корупцията. В проекта на ГЕРБ е записано това да става от Народното събрание.
09.09.2017, 15:22 часа
3320 3
Коментари

Toplo

11.09.2017, 19:08 часа
ne toplo,, sega mu e studeno na chovecheca,toi nali e malko nisichak i kato se snishjava mu stava oshte po-studeno. Ha ha ha eba si liliputite....prosto smiah i prezrenie

BRAVO

11.09.2017, 19:06 часа
E te toia pat te podkrepiam bace Naso.Samo svalianeto na Boko Tikvarov shte pomeni neshtata,FALA!!!!

Помниме те

09.09.2017, 17:49 часа
Гномът казва една очевадна истина, но забравя, че и той беше на топло под юргана на Бай Хой.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha