Шефът на "ВиК" Валери Иванов: Монтана и Вършец вече плащат по 2.71 лв. за кубик вода

Шефът на "ВиК" Валери Иванов: Монтана и Вършец вече плащат по 2.71 лв. за кубик вода 2 .71 лв е новата цена на питейната вода в Монтана и Вършец. Това става ясно от отговор от управителя на "Водоснабдяване и Каналицация" ООД  – Монтана Валери Иванов на писмо от кмета на Вършец Иван Лазаров. В документа, публикуван на интернет страницата на община Вършец, е уточнено, че новата цена е влязла в сила от 1 септември и се формира на базата на три компонента:

Доставяне вода на потребителите
Цена за отвеждане на отпадъчни води
Цена за пречистване на отпадъчни води

Като се добави и ДДС крайната цена на водата за Вършец и Монтана, селища с пречиствателни станции за отпадни води, става 2.71 лв. за кубик.
Новата цена е влязла в сила, след  проведеното на 1 септември неприсъствено общо събрание на съдружниците във "В и К" – Монтана. Собственост в дружеството имат  държавата,представлявана от  министъра на регионалното развитие и благоустройството и 11-те общини от региона. Съдружниците са отхвърлили предложението за поетапно въвеждане на новите цени на водата до 2021 година. Срещу това е гласувала само Пенка Пенкова – кмет на Лом.
Така от началото на септември питейната вода в регион Монтана е с цените, одобрени от Комисията по енергийно и водно регулиране на 8 август т. г. Още на 5 септември жители на Вършец и селата от общината започнаха протестна подписка срещу новата цена на водата. Протестната подписка в селата на община Георги Дамяново също продължава. В Говежда и Дълги дел вече са събрани над 150 подписа.
13.09.2017, 15:20 часа
6293 3
Коментари

трайка трайкова

02.10.2017, 15:10 часа
нали уж щеше да го уволняват този? какво стана?

Георгиева

13.09.2017, 15:33 часа
..е чиста изворна, планинска вода, извираща от Първи и Втори Виенски изворни водопроводи..Виенските извори, са поставени под защитата на градската конституция...Господа, не изпитвате ли срам?!!

Георгиева

13.09.2017, 15:29 часа
....Нов "легален" начин за забогатяване на г-на Иванов и г-на Живков.. Водата е с не добри показатели, всички си спомняме с какво засипахте тръбите по време на водния цикъл..Знаете ли, че в Австрия водата, която тече в домовете....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha