Служители на областната администрация във Враца ще чистят Околчица

Служители на областната администрация във Враца ще чистят Околчица Областната администрация във Враца се включва активно в националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. В най-мащабната екологична инициатива у нас, заедно с общините, по покана на областния управител Малина Николова, в инициативата ще участват и администрациите на териториалните звена на изпълнителната власт в област Враца.
Представителите на регионалната здравна инспекция, дирекция „Социално подпомагане“, националния осигурителен институт и бюрото по статистика във Враца ще почистят зелените площи около ремонтирания бул. „Васил Кънчов“/от ж.п. гара - Враца до изхода за Монтана/.
Администрацията на регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите ще извърши почистване на местността „Хижата“, служителите на областна дирекция на МВР във Враца и на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще почистват района от местността „Чайка“ до разклона за село Згориград, а екипът на областната администрация ще проведе акция по почистване на историческия връх „Околчица“. Всички инициативи от кампанията започват в 9 часа на 16-ти септември /събота/.
За седма поредна година, провеждането на кампанията „Да изчистим България заедно“ обединява институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда, за да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста. Всички желаещи да се присъединят към кампанията „Да изчистим България заедно“ трябва да заявят своето участие на http://daizchistim.bg/kak-da-uchastvash/.
 
 
13.09.2017, 16:28 часа
764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha