Проста аритметика! Ето колко струва един ученик на семейния бюджет

Проста аритметика! Ето колко струва един ученик на семейния бюджет Ден преди началото на новата учебна година проверака показа колко струва на семейния бюджет един ученик. От 1-ви до 7-ми клас учебниците са безплатни и се предоставят от училището. В книжарниците комплект за първокласник средно качество излиза около 50 лв.
Учебници за младежите от 9 до 12 клас пък могат да се намерят и до половината от цената им като нови, но състоянието им няма да е много добро, показа проверка в книжарниците.
ай-голямо е сътресението на семейния бюджет, когато се окаже, че ученикът е 8 клас. През тази учебна година влизат новите програми за обучение, а това е свързано с нови учебници и помагала, съобкщава Дарик.
На 15 септември Кремена Николова ще изпрати своя син Деян в 8 клас в шуменското училище "Панайот Волов". След родителска среща, на която е представена учебната програма, майката проверила колко ще излязат учебниците. Комплектът за бъдещите осмокласници е около 200 лв. Тъй като програмата е нова, родителите не могат да спестят средства с учебници втора употреба и се налага да ги закупят нови. Оттам насетне всеки учител ще си каже изискванията за помагала и тетрадки и ще започнат допълнителните средства. За екипи и за маратонки, като имате предвид, че са тийнейджъри, разбират от марки и няма да се мине евтино, казва  Кремена Николова.
Така в сметката влизат и около 200 лв. разходите за дрехи, а в някои училища има и задължителни униформи, които могат да стигнат и 100 лв. Сигурно ще има семейства, които ще бъдат доста затруднени, защото всичко това ще надхвърли една минимална заплата, според Кремена Николова.
14.09.2017, 10:46 часа
743 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha