Врачанският митрополит благослови всички ученици и учители

Врачанският митрополит благослови всички ученици и учители По повод началото на учебната година, Врачанският митрополит Григорий изпрати своя архипастирски благослов до всички ученици и учители.
“Скъпи преподаватели и ученици, днес всички вие ще прекрачите прага на класните стаи и онзи толкова познат звук на училищния звънец ще ви призове да навлезете в новата учебна година. Година, в която всички вярваме, че ще положите много усилия, труд и всеотдайност, за да получите добри резултати.
В този благословен от Господа ден, аз изпращам своята архипастирска благословия на всички вас, като моля от Всеподателя Бога да ви обдари с много сила, крепко здраве и благодатна радост, чрез животворящите лъчи на Своя Дух Свети. 
На вас учители, будители  и носители на просветата, вие, които поемата голямата отговорност да носите призванието учител, на всички вас, боголюбиви братя и сестри, желая много търпение и любов, та с радост да преподавате знанието на нашите деца. Възпитавайте отговорност, дисциплина и доброта в съзнанието на младите хора, за да бъдат те новите достойни граждани на богообдарената ни Врачанска епархия и скъпото ни Отечество България. 
Скъпи ученици, нетърпеливи млади хора, не пестете усилия, труд и старание, за да наситите себе си със знания и умения. Имайте силна вяра и надежда, че просветили своята същност, в утрешния ден ще придобиете и своето благополучие. Не оставайте равнодушни към злините в обществото ни, бъдете отговорни, като винаги разобличавате всяка неправда и лъжа. Бъдете миротворци и не пестете обичта си, за да сте истински Христови следовници. Винаги търсете истината! 
Аз се моля за всички вас, щото Бог да  ви укрепява и ви дарува с  много сили, за да изпълните нелеките ваши задължения. На добър час, скъпи учители и ученици! Амин!”. 
15.09.2017, 09:47 часа
1301 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha