Пилотен проект за съвместен контрол на българската и румънската данъчна администрация ще стартира в Калафат

Пилотен проект за съвместен контрол на българската и румънската данъчна администрация ще стартира в Калафат Съвместен контрол върху движението на стоки с висок фискален риск от българската и румънската данъчни администрации ще започне пилотно на румънския граничен пункт в Калафат. Това се договориха представителите на двете страни на среща в Свищов днес.
В събитието участие взеха директорът на дирекция „Фискален контрол“ в НАП Ивайло Тодоров, заместник-директорът на дирекция „Данъчно-осигурителен контрол“ Пламен Димитров, директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков и експерти от българската приходна агенция, ангажирани с осъществяването на контрол при внос и търговия със стоки с висок фискален риск. От румънска страна участниците бяха представители на Генералната дирекция за борба с измамите на Националната агенция за данъчна администрация (НАДА) на Румъния. Делегацията беше водена от Теодор-Александру Георгеску – заместник генерален инспектор по борбата с измамите в северната ни съседка.
На срещата стана ясно също, че през последните три месеца по Споразумението за обмен на данни между двете страни ежедневно се разменя информация за движението на над 3500 камиона и в двете посоки. Целта на съвместната среща между двете администрации в Свищов беше да се обсъдят следващите мерки за засилване на контрола върху движението на стоки с висок фискален риск, декларирани като транзит за трети страни.
15.09.2017, 15:13 часа
1626 1
Коментари

:-)

16.09.2017, 20:50 часа
Румънците много ще се смеят и чудят на наше чудо.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha