Привлякоха като обвиняем задържания син на убития във Виноградец ресторантьор

Привлякоха като обвиняем задържания син на убития във Виноградец ресторантьор Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 21-годишния Димитър Тонкев от Виноградец, който вчера бе задържан заедно с още четирима в родното си село Виноградец. Младежът, който е син на убития на 31 август ресторантьор Наско Тонкев, е подведен под отговорност за държане и разпространение на наркотици на трима души – амфетамини и марихуана, от юни до 15 септември, съобщават от държавното обвинение.
Разследването срещу него е започнало на 26 август. На 16 септември Димитър е задържан, наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Предстои Окръжната прокуратура в Пазарджик да внесе искане за задържане под стража.
Обвиняемият е задържан след почти едномесечно разследване под наблюдението на прокуратурата, заедно с още четирима души, според информация на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.
Първоначално е арестуван млад мъж от Белово, в чийто автомобил при проверка е открито прахообразно вещество. Полеви тест показал, че това е амфетамин.
Междувременно в село Виноградец е проверена друга кола, шофирана от 21-годишен мъж от село Величково, с когото пътували още двама на същата възраст от Виноградец и Ракитово. С дрегер е установено, че шофьорът кара под въздействие на марихуана.
При последвалите претърсвания в къща на 31-годишен мъж от Виноградец са намерени и иззети 147 патрона от гладкоцевно и нарезно оръжие без разрешително.
Разследването продължава с разпити на свидетели.
17.09.2017, 13:20 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha