Лятото си отива: Температурите рязко тръгват надолу

Лятото си отива: Температурите рязко тръгват надолу След сряда се очаква температурите да паднат рязко, като на места е възможно да превали, а в четвъртък термометрите ще отчетат 18-19 градуса. Това стана ясно от прогнозата на климатолога доц. Георги Рачев в студиото на "България сутрин".
"Вчерашният 17 септември беше доста топъл и сух за сезона. Време е обаче лятото да си ходи. През август валежите бяха значително под нормите, но в това няма нищо обезпокоително", отбеляза доц. Рачев.
По думите му в четвъртък ще преобладава облачно време, а на места ще има превалявания, като в отделни райони валежите временно ще бъдат интензивни и придружени с гръмотевици. От северозапад с усилване на вятъра бързо ще нахлува студен въздух.
В петък обаче валежите ще спрат, а в събота и неделя температурите отново ще се повишат до 20-25 градуса. На места ще достигнат до 26-27, каза още д-р Рачев пред Bulgaria ON AIR.
Според климатолога топлото време ще удължи туристическия сезон по българското Черноморие и успокои, че до края на месец септември няма да има слани, които да унищожат земеделската реколта.
18.09.2017, 13:57 часа
1977 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha