Гърция търси наш наркотрафикант, той лежи тук в затвора

Гърция търси наш наркотрафикант, той лежи тук в затвора Гръцките власти издирват с европейска заповед за арест наш наркодилър, който е открит в затвора в Бобов дол. Димитър Стоянов от Гоце Делчев е търсен от съдебните власти в гръцкия гр. Кавала по дело за престъпна група за трафик на наркотици. Заповедта за ареста му е издадена през 2015 г. по повод обвинение в три престъпления, извършени в периода март - юли 2015 г.
Търсеният мъж се оказало, че лежи от 15 април 2015 г. в Бобов дол. Тогава той е задържан при полицейска акция в Гоце Делчев с хероин и марихуана. През септември с.г. е сключил споразумение с нашата прокуратура и е получил 4,5 г. затвор за организиране на трафик през ГКПП Илинден на 380 грама хероин, като е склонил друг свой съгражданин да пренесе дрогата през българо-гръцката граница с лека кола, срещу заплащане.
Сега гръцките власти искат той да им бъде предаден временно, за да се яви на делото в Кавала на 24 януари 2018 г. Оттам уточняват, че срещу него няма още влязла в сила присъда, затова го искат само за изслушване в съдебното заседание. След това ще бъде върнат обратно в Бобов дол, като разноските се поемат от гръцката страна.
Съдът в Кюстендил разгледа искането по европейската заповед за арест. Пред съда Димитър отказал да бъде предаден в южната ни съседка.
Магистратите обаче решиха да изпълнят европейската заповед за арест и допуснаха временното му предаване за изслушване в Апелативния съд - Тракия за датата 24 януари 2018 г., след което да бъде върнат тук за доизтърпяване на присъдата си.
Решението на окръжния съд не е окончателно и може да се обжалва.
19.09.2017, 15:43 часа
844 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha