Заринаха екоинспекцията в Монтана със сигнали за боклуци

Заринаха екоинспекцията в Монтана със сигнали за боклуци Екоинспекцията в Монтана е буквално зарината с множество жалби през последния месец. Сигналите обхващат както Монтанско, така и Видинско и касаят най-вече замърсяването на околната среда с различни видове отпадъци.
Жители на видинско село, които са на ръба на нервна криза, сезирали еколозите за безчинствата на съседите си. Единият сигнал е подаден от село Слана бара. Хора, живеещи в кв. „Слатина“ на ул. 27, посочили, че в квартала им има имот с построена на него къща и кошара, които в момента се използват за овчарник. Сигналът им е препратен по компетентност към областната дирекция по храните и кмета на община Видин.
Другият сигнал е от жител на село Гомотарци. Човекът се оплакал, че две тръби отвеждат отпадъчни води от тоалетна и баня на къща директно в река Дунав. От община Видин направили проверка, при която установили, че замърсяване няма, но въпреки това дали предписание на собственика на имота тръбите да се премахнат и заустят в изгребна водоустойчива яма.
Сигналите за замърсявания на територията на област Монтана са още повече. Жителка на село Железна, общ. Чипровци, за пореден път се оплакала от комшия, който отглежда животни в селскостопанска постройка. Недоволството на жената е, че оборът е разположен точно срещу дома й и вонята, която се носи от там, е непоносима.  
Проверен е и сигнал за изхвърлени строителни материали в коритото на река Бяла на територията на село Горна Бела речка, общ.  Вършец. От местната управа веднага предприели мерки и почистили замърсяването. Сигнал е подаден и за непочистено речно корито на река Ботуня в района на Вършец. Оказало се, че общината била чистила участъка от растителност през април и графикът им за ново посистване бил този месец.
Хора се жалвали на еколозите и за замърсени участъци с битови отпадъци в проход „Петрохан“. Други пък подали жалба заради изграждане на високочестотна антена на покрива на съседен жилищен блок, без да са информирани за това. Оплакването им е предадено до кмета на община Монтана, с копие до директора на регионалната здравна инспекция.
20.09.2017, 07:55 часа
1651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha