Училищният съвет решава как да накаже учениците, пребили учител в Садово

Училищният съвет решава как да накаже учениците, пребили учител в Садово Тримата ученици, които са задържани заради побой над преподавател в Садовската селскостопанска гимназия, до сега са нямали противообществени прояви, заявиха от училището. Днес в училището се провеждат нормални занятия, предстои училищен съвет да реши какви наказания ще бъдат наложени на учениците. Учителят по английски Антон Велков е в болнични на домашно лечение, но състоянието му е стабилно.
Припомняме, вчера по време на учебни занятия, тримата ученици нахлули по кабинетите и когато учителят по английски се опитал да въдвори дисциплина, те го нападнали. 12-класникът Атанас Георгиев е нанесъл на преподавателя си удар с дървен кол.
Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" ще настоява за най-строго наказание на ученика-агресор. "Ще настояваме за незабавно изключване на ученика и търсене на отговорност по Наказателния кодекс с лишаване от свобода", заявяват от учителския синдикат и отбелязват, че ще бъде предоставена финансова и морална помощ на учителя Антон Велков, който е дългогодишен член на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа".
Отново сме скандализирани с побой над учител и за кой ли път сме стреснати от бруталните проблеми в системата, с които не можем да се справим. "Поредният случай на безскрупулно погазване на училищни и човешки норми, е деяние, подвластно на Наказателния кодекс, но този случай визира и един друг отрицателен феномен - паралелна образователна система на децата и учениците от ромския етнос, създавана в годините на прехода", заявяват от учителския синдикат.
В позицията се посочва, че "дългогодишният преподавател по английски език в Професионална гимназия по селско стопанство, най-старата българска професионална гимназия, Антон Велков, е пребит по най-зверски начин, а неговите думи: "Опитвам се да създавам ред, затова ги предизвиквам. За тях учителят абсолютно нищо не значи", звучат като присъда не само към образователната система, но и към цялото българско общество, присъда за действията и бездействията, довели до серийните инциденти в училище.
20.09.2017, 13:58 часа
672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha