Тази седмица стартират първенствата в Зона Враца при юношите и децата

Тази седмица стартират първенствата в Зона Враца при юношите и децата В края на тази седмица стартират шампионатите по футбол в Зона Враца при юношите младша и децата, съобщиха от Областния съвет на БФС. В тях ще вземат участие представителните отбори момчета U15 и U13 на ОФК "Локомотив" /Мездра/. Наставник на двете формации отново ще бъде Иван Георгиев-Саки. За разлика от миналия сезон, през 2017/2018 г. мездренският клуб няма да има подготвителен тим U11. За сметка на това ще бъде сформирана група за Футбол 7- деца, родени през 2007/2008 г., за чиято подготовка ще се грижи възпитаникът на ДЮШ на "Левски" /София/ Цветомир Събков. 
В първи кръг юношите "младша" на ОФК "Локомотив" /Мездра/ приемат своите връсници от "Кариана" /Ерден/. Двубоят е в петък, 22 септември, от 17:00 часа на изкуствения терен на градския стадион. През миналия сезон подрастващите „железничари" завършиха на второ място в Зона Враца при U15 с 36 точки и голово съотношение 37:25 - актив, натрупан след 11 победи, 3 равенства и 4 заryби. Зонален шампион стана "Ботев" /Враца/ с 43 т. На трета позиция със същия точков актив като мездренчани, но с по-лоши допълнителни показатели в директните двубои между двата отбора, се нареди "Първа атома" /Козлодуй/. 
Останалите срещи на старта на първенството са "Чавдар" /Бяла Слатина/ - "Ком" /Берковица/ и "Ботев" /Враца/ - "Ботев" /Криводол/. "Първа атомна" /Козлодуй/ по програма почива. Тъй като отборите в групата са само 7, през този сезон те ще играят помежqу си по три пъти. 
Децата на "Локо" /Мездра/ в първия кръг гостуват на "Торпедо" /Борован/. Мачът е в събота, 23 септември, от 10:30 часа на стадиона в село Борован. През миналия сезон детският отбор на мездренския клуб зае трето място в зоната с 41 точки и голова разлика 88:40 - актив, натрупан след 13 победи, 2 ремита и 5 заryби. Зонален първенец стана "Ботев" /Враца/ с пълен актив от 60 г, пред "Чавдар" /Бяла Слатина/ с 46 т. 
В останалите двубои на старта на шампионата при децата съперници са "Чавдар" /Бяла Слатина/ - "Ботев" /Враца/, "Скала" /Оселна/ - "Любимец" /Търнава/ и "Дунав" /Селановци/ - "Септември" /Гложене/. 

20.09.2017, 15:18 часа
741 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha