В Одеса отново се бият! Схватки има пред градския съвет и прокуратурата, десетки са ранени

В Одеса отново се бият! Схватки има пред градския съвет и прокуратурата, десетки са ранени Още от сутринта на 20 септември в Одеса е крайно неспокойно. Боеве избухнаха пред сградите на градския съвет и прокуратурата, пред които се сърбаха стотици протестиращи. Демонстрантите искат градските власти да поемат отговорност за трагедията в детския лагер "Виктория", където при пожар загинаха три деца. Местни медии пишат, че още от сутринта пред сградата на държавния съвет са се сърбали най-малко 500 души, недоволни от политиката на градските власти. Сърбалите се обвиниха кмета на Одеса Труханов в корупция и настояха за неговата оставка. Според демонстрантите, именно корупционните схеми и безотговорността на чиновниците в Одеския градски съвет са довели до пожара и гибелта на децата. 
Сред насъбралите се имаше и такива с качулки, които се опитаха да проникнат в сградата на градския съвет през задния ѝ вход. Полицията обаче им попречи и избухна сблъсък.  
След това на Думския площад бяха запалени фойерверки и тълпата започна да скандира: "Труханов, вън!" . В отговор стражите на реда употребиха сълзотворен газ.  Около 11:30 часа демонстрантите тръгнаха към сградата на прокуратурата, където също имаше сбиване. Там с демонстрантите говори прокурорът на Одеска област Олег Жученко.  
По последни данни, в крайна сметка активистите са успели да нахлуят в сградата на съвета. Кметът Труханов и депутатите са напуснали оперативно помещението.    
20.09.2017, 16:10 часа
702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha