Борисов разпореди темата „Емко“ да приключи на 6 октомври

Борисов разпореди темата „Емко“ да приключи на 6 октомври Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на икономическия министър Емил Караниколов да затвори темата с лиценза на „Емко“ до 6 октомври. По време на заседанието на Министерския съвет днес премиерът разпореди на Караниколов да съкрати срока, в който дирекция Контрол на общоопасните средства (КОС) към МВР прави проверка на условията за съхранение на боеприпаси във военния завод, до една седмица.
“Ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът. Така че, до 6 октомври да направят всичко възможно, там някъде – 5, 6, 7 октомври, тази тема да приключи, сиреч да си изпълнят всички указания на служба КОС“, каза премиерът по време на правителственото заседание, цитиран от пресслужбата.
Министър Караниколов отговаря, че на 25 септември има извънредно заседание на Междуведомствения съвет, на който КОС и Дирекция „Пожарна безопасност“ ще дадат информация за напредъка с изпълнението на препоръките за безопасност от страна на „Емко“. „В случай, че са отстранени, още тогава ще предприемем действия“, казва Караниколов.
21.09.2017, 14:48 часа
2181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha