Кметът на Мездра откри изложба на уникален майстор дърворезбар

Кметът на Мездра откри изложба на уникален майстор дърворезбар Първата изложба на уникалния майстор на произведения от дърво Тихомир Николов бе открита в АК „Калето“ от кмета на Мездра инж. Генади Събков. Над 20 произведения на талантливия местен жител бяха подредени в една от залите на комплекса.
В началото на мероприятието ръководителят на археологическия комплекс инж. Димитър Павлов поясни, че произведенията на Тихомир ще останат в обекта до края на годината. След това Община Мездра ще окаже съдействие творбите на Тихомир да бъдат изложени и в други градове на България, за да могат повече хора да се докоснат до таланта на мездренчанина.
Кметът на Общината поздрави майсторът-дърворезбар за таланта, с който изработва уникални произведения. Инж. Събков каза, че неудобствата, които Тихомир изпитва са несъизмерими с таланта, който Господ му е дал.
„Произведенията имат висока художествена стойност и начинът, по който можем да помогнем на нашия съгражданин и на себе си е като закупим нещата, които ни харесват. Сигурен съм, че всеки един от нас ще остане доволен от това, което ще види и ще си купи. Заедно с инж. Павлов ще закупим един от експонатите и ще го подарим на наши близки или приятели“, допълни кметът. Той изтъкна, че добрината и човещината нямат финансово измерение и призова повече хора да си закупят от прекрасните произведения, като по този начин ще подкрепят Тихомир.
Тихомир Николов разказа за извървения път от изработка на малки рози и поръчки на мебели до създаването на изкусителните експонати от дърво. Мъжът благодари за подкрепата на Община Мездра за популяризиране на таланта му и заяви, че не се притеснява да работи неуморно, стига да има много поръчки.
За да подкрепят талантливия жител на Мездра на изложбата присъстваха директорът на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в града Диана Вутова, Наталия Горанова - директор на Общинския център за социални услуги и дейности, потребители на предлаганите услуги и представители на Съюза на инвалидите и Съюза на глухонемите. 
26.09.2017, 15:19 часа
1512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha