Нови разкрития: ГДБОП шокирани от извращенията на бандата на Квиц /снимки/

Нови разкрития: ГДБОП шокирани от извращенията на бандата на Квиц /снимки/ Брутални извращения, грабежи, наркотици, лихварство, палежи, поръчкови отвличания заплахи с убийство - това са само част от ужасяващите подробности за организираната престъпна група, ръководена от Квиц, която беше разбита вчера при мащабна акция в Козлодуйско. Тези и още подробности съобщи днес на брифинг в Оряхово говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. На него присъстваха и шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.
В операцията са участвали 120 служители от ГДБОП, жандармерията и Бюрото за защита на свидетели към главна прокуратура. До момента по случая са разпитани повече от 25 свидетели, 12 от които пред съдия от специализирания съд, съобщи Иван Гешев. По време на акцията са извършени над 30 претърсвания, открити и иззети са  2 пистолета, марихуана, амфетамини, 20 000 евро, 10 000 лева палки, тръби и други предмети, част от които са използвани за сексуални извращения.
Към момента в ареста за 72 часа са задържани седем души, като още двама се издирват. Един от задържаните е избягал вчера, но по-късно е бил заловен от служители на ГДБОП. Очаква се след изтичането на тази наказателна мярка, Специализираният наказателен съд да постанови нова – постоянното им задържане под стража. 
Престъпната група е действала от 2015 г. на територията на Козлодуй и околните села, като има данни и за взаимодействия с други организирани престъпни групи. Уникалното при нея е, че престъпниците са били разделени по „ресори“, като всеки е отговарял за определена престъпна дейност.
Румяна Арнаудова подчерта важната роля на Бюрото за защита на свидетелите, което подпомага събирането на свидетелски показания и активната работа с пострадалите жертви. До този момент няма свидетели, пожелали статут на защитени.
Акцията ще продължи и в други градове на Северозапада и България.
27.09.2017, 15:46 часа
10917 5
Коментари

Дони

28.09.2017, 12:43 часа
Нещо се обръкало за да ги принудят да бъдат хванати ,иначе щяха да си продължават да мародерстват . Първото нещо което трябва да се направи -е - да се приеме закон за гласуването -само със средно образование да имат да право да гласуват .

От кухнята

27.09.2017, 22:52 часа
Много просто - вижте за КОЙ са купували гласове и ще разберете защо са си развявали конете...

Гражданин

27.09.2017, 20:13 часа
Защо се оставят десетилетия да мародерстват е добър въпрос. Другото интересно е защо все ГДБОП и прокуратурата ги разбиват. Къде са нашите полицай?Колко полицай има във областта и защо те не ги разкриват и задържат?

H&L

27.09.2017, 19:54 часа
Тук има въпроси на който и кмета на Гложене Петко Фучката трябва да отговаря,знаел ли е за тези юнаци и действията им и какво е предприемал ,действал или безучастно е прикривал действията им. Какви са бизнес връзките му и на брат му Боци с Квиц.

Иво

27.09.2017, 18:21 часа
Защо трябва десетилетия наред да се оставят подобни мутри да си действат за да се стигне до PR акция и да ги затворят за по 2-3 години и после пак същото? Къде са спали до сега фуражките?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha