Британска авиокомпания фалира и остави хиляди пътници в чужбина

Британска авиокомпания фалира и остави хиляди пътници в чужбина Петата по-големина авиокомпания във Великобритания Monarch Airlines изненадващо спира работа от днес, 2 октомври. След 49 години полети, десетки милиони пътници до Европа и извън нея, едно от най-гордите имена в сектора се срина, засягайки 2750 служители и ваканционните планове на стотици хиляди пътници.
Около 110 хил. пътници са блокирани в чужбина и са анулирани около 300 хил. бъдещи резервации, пише CNBC. Причините за бързия колапс на превозвача са икономически, съобщават британски медии.
"Важно! Monarch спря да работи. Моля, не отивайте на летището", пише в съобщението, изпратено от Управлението за гражданска авиация.
За да върнат британците от чужбина властите са наели повече от 30 самолета. Те ще имат за цел да изпълнят графика, който е възможно най-близък до разписанието на Monarch. Това обаче няма да е лесно, защото заместващите самолети имат различен капацитет. Това е най-голямата операция за връщане на засегнатите пътници, съобщи в изявление министерството на транспорта.
Управлението за гражданска авиация създаде специален сайт, който е най-добрият източник на съвети и информация за засегнатите клиенти.
02.10.2017, 12:26 часа
709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha