​Община Мездра разпространи брошури с правилата за движение на превозни средства с животинска тяга

​Община Мездра разпространи брошури с правилата за движение на превозни средства с животинска тяга Община Мездра разпространи разяснителни материали относно правилата за движение на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на общината. В брошурите е оказано, че водачите на пътни превозни средства с животинска тяга трябва непрекъснато да направляват животните на  пътя така че,  да не създават пречки и опасности за движението. Задължително е водачите да носят светлоотразителни жилетки и с цел избягване на произшествие да не оставят каруците без надзор в обхвата на п пътя. 
Съгласно Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Мездра се забранява движението на каруци, управлявани от лица под 18-годишна възраст; престой и паркиране на ППС с животинска тяга върху тротоари, в паркове, градини и зелени площи, както и движението на превозни средства с животинска тяга,  на което не е поставена  престилка и не са оборудвани с лопатка, кофа и метла за събиране на животинските отпадъци.   
Водачите на пътни превозни средства с животинска тяга се задължават да спазват правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата.    
Контрол по спазване на правилата, регламентирани в Наредба №1, се осъществява от община Мездра, кметовете и кметските наместници в населените места от общината и служители на Районно управление „Полиция“-Мездра. Санкциите за нарушения са в размер от 10 до 200лв.     
04.10.2017, 12:56 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha