Официално от спецсъда: Квиц и бандата му остават зад решетките

Официално от спецсъда: Квиц и бандата му остават зад решетките Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Цветомир Ценов – Квиц и по-голямата част от бандата му, обвинени в лихварство, разпространение на наркотици, палежи и сексуални извращения, научи BulNews.bg. Само един от групата, която беше разбита от ГДБОП миналата седмица, е оставен под „Домашен арест“, постановили магистратите.
Шестима от седемте задържани при мащабната акция в Козлодуйско са обжалвали мерките си за неотклонение, като са поискали по-леки. Това са Цветомир Ценов, Росен Благомиров, Димитър Димитров - Мишката, Мартин Каменов, Марио Йорданов и Кайчо Симов. Съдът решил, че има достатъчно доказателства по обвиненията за организирана престъпна група. Магистратите преценили, че има опасност те да окажат влияние на свидетелите или пък да се укрият и затова оставил първите петима от тях зад решетките. Симов, който единствен беше оставен под домашен арест, също остава с тази мярка. Последният заловен от бандата - Силви Плешоев, не е обжалвал задържането си.
Припомняме, че седмината бяха хванати при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по защита на свидетелите на 26 септември, а ден по-късно бяха обвинени за организирана престъпна група, извършваща нечувани зверства. Квиц беше посочен като организатор и ръководител на бандата, Мишката и Кайчо - като отговорници за лихварството и събирането на дължими суми. Мартин, Росен, Марио и Кайчо - за разпространението на наркотиците, като Росен Благомиров отговарял и за силоваците, които заплашвали и малтретирали собственици на заведения да плащат месечни вноски, а в случай, че не са били сговорчиви - трошали баровете и палили автомобили.
06.10.2017, 10:52 часа
4752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha