Малина Николова откри нова сграда във филиала на ВТУ във Враца

Малина Николова откри нова сграда във филиала на ВТУ във Враца Областният управител Малина Николова присъства на тържеството по повод откриването на новата сграда и академичната 2017/2018 година на Филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца. Церемонията откри ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов, който приветства всичките 480 студенти на Врачанския филиал. Академично слово поднесе директорът на Великотърновски университет - Филиал Враца проф. д-р Маринела Михова. Тя отбеляза, че университетът започва една различна академична година – в нова сграда, със 100 процента реализиран прием и нова специалност, която ще обучава учителски кадри по най-търсената в областта специалност „математика и информатика“.
„Реализацията на идеята да сме днес в нашия нов дом е вследствие на усилията на хората, които застанаха зад нея. Благодаря искрено на народния представител инж. Петя Аврамова, която инициира и спомогна за реализацията на тази идея. Благодаря на кмета Калин Каменов, който съдейства за отдаването на сградата. Благодаря сърдечно на областния управител Малина Николова, която винаги е част от живота на филиала и ни помага за реализирането на нашата дейност“, заяви професор Михова. Тя изказа благодарност на ръководството на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и лично на проф. Бонджолов за изпълнения ангажимент Врачанският филиал да има своя реновирана и модерна сграда.
Областният управител Малина Николова поздрави ръководството, академичната общност и студентите.
„Вдъхновяващото слово на проф.Бонджолов дава надежда, че в област Враца ще продължи да се развива академичната мисъл, да се обучават качествено студентите и Филиалът на Великотърновския университет ще се превърне в духовен и културен център на нашата област“, подчерта Малина Николова. Тя изрази своята подкрепа и задоволството си от реализираната идея за преместването на филиала в нова и модерна сграда. „Благодаря на кмета Калин Каменов и на Общински съвет – Враца за предоставянето на сградата, с което се осигурява лесен достъп до учебното заведение и модерна среда за преподаватели и студенти“, заяви Малина Николова и пожела успешна академична година.
В края на церемонията, проф. д-р Христо Бонджолов – ректор на Великотърновския университет, директорът на филиала проф. Михова, областният управител Малина Николова и заместник – председателят на Общински съвет – Враца Владимир Христов прерязаха лентата на модерната сграда.
Водосвет отслужи Врачанска митрополия. Поздрави към ръководството и студентите поднесоха директори на детски градини и учебни завения в областта, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, колеги и партньори на Филиала на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Враца.
11.10.2017, 09:24 часа
3408 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha