Шефът на козлодуйската болница оттегли оставката си

Шефът на козлодуйската болница оттегли оставката си Управителят на козлодуйската болница д-р Олга Николова, която подаде оставка след задълбочаването на кризата в здравното заведение миналата седмица, промени решението си. Тя оттегли оставката си, след като на среща миналия петък е получила подкрепата на по-голямата част от персонала, както и тази на общинското ръководство, пише kozloduy-bg.info.
„В резултат на така проведената среща аз ще си оттегля оставката, както бях помолена и от кметицата, защото аз видях, че целият колектив стои зад мен и съм права“, обясни д-р Николова. 
Д-р Олга Николова депозира оставката си в общинския съвет в града след заседание на комисията по здравеопазване, на което членовете на комисията дискутираха протестното писмо на медицинските сестри от интензивното отделение, в което те се оплакват от лошо отношение на ръководството на болницата към тях, както и от липсата на лекар в отделението и заплашиха, че масово ще напуснат работа. „Не мога да разбера защо се вдигна този шум и защо се породи този страх, че болницата ще пропадне без реанимация. Та аз откакто съм управител Детско отделение остана само с един лекар и аз съм принудена да работя като такъв и като неонатолог и да давам 15 дни разположение, за да не съсипем отделението, макар това въобще да не ми е в договора, но да сте чули някой да реве по медиите или в общината?! А тези мързеливи сестри, които не знаят какво е работа, тръгнаха по институциите с писма. Истината е, че те не искат да работят, а искат да получават по 1000 лева заплата. И получаваха“, обясни своето виждане д-р Николова, която бе категорична, че основен проблем на персонала е липсата на желание за работа. Затваряне на болницата?! Няма такова нещо. Нито има опасност да се затвори отделението, нито има опасност да не помогнем на някой пациент, нито пък има опасност да се затвори болницата. Това просто няма да стане!“, категорична бе още Николова.
В края на октомври ще се проведе още една среща само с лекарите в болницата, на която „да се прецизират отношенията, даването на разположения и поемането на отговорност от тяхна страна“, информират от администрацията. 
24.10.2017, 09:32 часа
1416 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha