Възрастни хора на бунт: Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме

Възрастни хора на бунт: Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме. Това сподели възрастен мъж от странджанското село Синьо Камене пред Нова телевизия. В селото живеят основно възрастни хора. Откакто им спрели водата заради наличието на уран в нея, им се налага да се запасяват от цистерната в центъра на селото.От 30 дни обаче няма никаква вода, оплаква се дядо Георги. Когато има, от водоноската текат сламки. За пиене вземаме вода от Бургас, добавя възрастна жена. С водоноската в началото ни носеха вода по три пъти на седмица, а после веднъж в месеца, оплаква се тя.
Местните хора, много от които са над 80 години, обясняват, че дори да има вода, нямат физическата възможност да си я носят сами до домовете. „Ако има вода, мъжът ми отива с количката, напълва ги и ги качва по стълбите, за да мога да измия чиниите. Върнахме се 50 години назад“, добавя Стоянка.
Хората настояват дори водата да е негодна за пиене, да им я пуснат, за да могат да поддържат поне хигиена в домовете си.
Не съм се къпал цяло лято, споделя белокос мъж. Хората пишат писма до всички възможни институции.
„Водоснабдяването на селото е дадено за експлоатация на ВиК дружеството. От фирмата обаче потвърждават, че във водата са открити повишени нива на уран и затова е спряна със заповед на РЗИ“, обясни Гена Стоянова от Община Средец. Димитър Гюров от ВиК – Бургас пък каза, че е имало проблем с водоноската, но вече е отстранен и вода има. 
01.12.2017, 10:11 часа
606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha